6x tips om je koffer in te pakken – zonder stress op vakantie

Omdat ik bijna terug ga naar Nederland, moet ook ik weer de koffer in gaan pakken. Helaas is voor mij een koffer inpakken pure ellende. Ik ben er inderdaad helemaal niet goed in. Mijn koffer zit al vrij snel heel vol, zonder dat er eigenlijk heel veel in zit. Dus ik ging op zoek naar tips om mijn koffer in te pakken. Gelukkig staat het internet er vol mee, en ik maakte een top 6. Deze 6 tips wil ik graag met jullie delen, aangezien ook de vakantieperiode in Nederland er aan komt. Dit betekent voor veel mensen ook koffers inpakken. Ik weet zeker dat er meer mensen zijn zoals ik, en dus graag lezen over tips voor het inpakken van een koffer. Daarom lees je vandaag over tips om je koffer in te pakken. Heb jij wel eens problemen met het inpakken van jouw koffer?

tips om je koffer in te pakken

Tip 1: Doe waardevolle spullen zoveel mogelijk in de handbagage

Gelukkig gebeurt het steeds minder dat luchtvaartmaatschappijen koffers kwijtraken, toch komt het nog wel voor. Dit gegeven zou reden genoeg moeten zijn om je meest waardevolle spullen altijd in je handbagage mee te nemen. Zorg er dus voor dat jij je medicijnen, geld, laptop, tablet en fotocamera meeneemt in je handbagage.

Tip 2: Vouw je kleding niet op, maar rol je kleding op

Door kleding op te rollen bespaar je echt ruimte en bovendien kreuken je bloesjes, overhemden en t-shirts minder snel. Ik heb dit geprobeerd en geloof mij.. het werkt echt!

Tip 3: Maak/gebruik een vakantie checklist

Op internet zijn genoeg vakantie checklisten te vinden en gelukkig maar! Deze checklisten zijn natuurlijk super handig. Het is een feit dat mensen geneigd zijn om dingen te vergeten naarmate het lijstje in hun hoofd groter wordt. Door het lijstje bij te houden voorkom je dat je dingen vergeet, maar voorkom je ook dat je veel te veel meeneemt.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf een vakantie checklist te maken. Dit kun je ouderwets op papier doen, maar er zijn gelukkig ook apps en websites die jou daarbij helpen!

Op koffers-pakken.nl kun je bijvoorbeeld je eigen checklist samen stellen, dit vind ik heel handig.

Tip 4: Neem niet te veel cosmeticaproducten mee

Cosmeticaproducten nemen veel ruimte in en zijn ook nog eens zwaar. Vul dus het liefst kleine flesjes en koop kleine verpakkingen. Ook kun je de meeste cosmeticaproducten ook gewoon op plaats van bestemming kopen.

Tip 5: Stapel je beha’s

Vouw je beha’s nooit dubbel! Hierdoor gaan namelijk de beugels kapot of gaat de vorm uit de cups. Voorkom dit dus, en stapel je beha’s. Je bespaart er ook nog eens ruimte mee.

Tip 6: Het zwaarste bij de wielen

Als je wil voorkomen dat alle items in je koffer gaan schuiven, doe dan alle zware items zo dicht mogelijk bij de wielen. Hierdoor pletten de zware items ook geen breekbare of kreukgevoelige items. Doordat het gewicht altijd aan de onderkant zit zal je koffer ook nog eens makkelijker rollen!

Extra tips..

.. Stop een papiertje met je NAW gegevens in je koffer. Stel dat iemand per ongeluk jouw koffer meeneemt, of dat jou koffer ergens anders terecht komt, dan kunnen ze jou in ieder geval bereiken!
.. Stop je toilettas in een plastic zak, voor het geval er iets gaat lekken.
.. Stop drogerdoekjes in je koffer, zodat jouw gewassen kleding door de geur van je koffer geen muf luchtje krijgt.

Tip 7: Gebruik de bovenstaande tips, en ga zonder stress op vakantie!

koffer inpakken


Welke vind jij de beste tip?

 

Beeld: Selamlis.nl

Larissa

Hi en selam. Mijn naam is Larissa, 24 jaar en blogger op selamlis.nl. Een beauty, fashion en lifestyleblog, met heel veel uiteenlopende onderwerpen. Kom jij ook een kijkje nemen?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Selamlis