Privacyverklaring


Privacyverklaring van Selamlis.nl


Larissa Konst is de eigenaar van selamlis en is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens van jou, zoals in deze privacyverklaring wordt uitgelegd.

Mijn contactgegevens

Naam: Larissa Konst
Website: https://www.selamlis.nl
E-mail: info@selamlis.nl

Persoonsgegevens die verwerkt worden via deze website

Selamlis verwerkt je persoonsgegevens omdat je gebruik maakt van mijn diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan mij hebt gegeven.

De persoonsgegevens die ik vewerkt zijn:

  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Gegevens over waar je bent
  • Gegevens over wat je doet op mijn website
  • De internetbrowser en soort en type apparaat dat je gebruikt.

Persoonsgegevens van personen die 16 jaar of jonger zijn

Het is niet de bedoeling dat selamlis.nl gegevens verzamelt van mensen die jonger zijn dan 16 jaar. Behalve wanneer zij toestemming hebben van hun ouders of verzorgers. Helaas kan ik alleen niet controleren of iemand jonger dan 16 jaar is. Als je denkt dat ik mijn website persoonlijke gegevens heeft verzameld zonder toestemming, van iemand die jonger is dan 16 jaar? Neem dan contact op met info@selamlis.nl, dan kan ik de informatie verwijderen.

Het doel van de verwerking van persoonsgegevens

Selamlis verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Versturen van een bericht, wanneer er een nieuw artikel wordt geplaatst;
  • Dat je een reactie achter kunt laten onder berichten op deze website;
  • Dat je contact kunt opnemen met mij via het contactformulier;
  • Om contact met jou op te kunnen nemen als dat nodig is;
  • Selamlis analyseert wat je doet op de website om daarmee de website te verbeteren en de inhoud beter aan te kunnen passen op de doelgroep.

Bewaartermijn van de persoonsgegevens

Selamlis bewaart je persoonsgegevens niet langer dan echt nodig is om de dingen te kunnen doen waarvoor jouw gegevens worden verzameld. Ik heb ingesteld dat de gegevens 12 maanden worden bewaard! Hieronder een overzicht van de verschillende gegevens, waarvoor ze gebruikt worden en hoe lang deze bewaard worden:

E-mail wanneer er een nieuw bericht wordt geplaatst

Je naam en e-mailadres worden opgeslagen. Deze gegevens worden gebruikt om jou een e-mail te kunnen sturen om te melden dat er een nieuw artikel online staat. Deze gegevens worden dan ook bewaard tot dat uitschrijving. Dit kun je zelf doen door de link in de e-mail, maar je kan ook contact met mij opnemen, dan kan ik jouw gegevens verwijderen.

Reacties onder berichten

Je naam en e-mailadres worden opgeslagen (en indien doorgegeven ook je website). Deze gegevens worden gebruikt om je reactie te plaatsen onder berichten op selamlis.nl. De reacties worden bewaard tot jouw vraag, via e-mail, om de reactie te verwijderen.

Contactgegevens (via het contactformulier of via e-mail)

Je naam en e-mailadres worden opgeslagen. Deze gegevens worden gebruik om je bericht aan mij via e-mail te kunnen beantwoorden. Deze gegevens worden uiterlijk 12 maanden bewaard.

Het delen van persoonsgegevens met andere mensen, bedrijven en diensten

Selamlis geeft je gegevens alleen! Aan anderen als dit nodig is om te kunnen doen wat met jou is afgesproken, of om er voor te zorgen dat mijn website voldoet aan de wet. Ik heb een verwerkersovereenkomst (afspraken over hoe jouw gegevens opgeslagen en beveiligd worden) met bedrijven die jouw gegevens opslaan voor deze website. Zo zijn jouw gegevens ten alletijden goed beveiligd. Overigens blijft selamlis verantwoordelijk voor deze beveiliging.

Deze bedrijven zijn:

  • Google uit de VS, Google Analytics houdt de statistieken bij van deze blog;
  • Antagonist uit Nederland, selamlis staat op een server van dit hostingbedrijf. Zij hebben alleen servers binnen Nederland.
  • Jetpack uit de VS, deze dienst zorgt ervoor dat mijn website gebruik kan maken van de diensten van WordPress.com

Verder geeft selamlis jouw persoonsgegevens alleen aan andere mensen, bedrijven en diensten met jouw toestemming. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je mee doet aan een winactie. Jouw gegevens worden dan met jouw toestemming naar het bedrijf gestuurd waarmee selamlis een samenwerking of winactie heeft.


Cookies


Selamlis gebruikt analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein bestand dat bij je eerste bezoek aan mijn website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone.

Selamlis gebruikt ook cookies die er voor zorgen dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen bewaard worden. Ook worden er cookies door andere bedrijven geplaatst om die dingen, die je doet op internet, bij te houden.

Bij jouw eerste bezoek aan mijn website ben je al geïnformeerd over deze cookies en is je toestemming gevraagd voor het plaatsen er voor. Om je de keuze te geven krijg jij elke dag opnieuw een melding of toestemming geeft voor het plaatsen van cookies.

Je kunt alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Meer informatie kun je hier vinden.

Cookies door andere bedrijven en diensten

Op deze website worden ook cookies geplaats door andere bedrijven en diensten. Dit zijn bijvoorbeeld diensten die worden gebruikt voor deze website en social media-bedrijven. Hieronder volgt ene overzicht:

Analytische cookies (gegevens over de dingen die je op mijn website doet)

  • Google Analytics verzamelt anonieme gegevens, zodat ik kan zien hoe deze blog wordt gebruikt. Voor meer informatie verwijs ik je door naar het privacybeleid van Google. Deze cookies worden 12 maanden bewaard.
  • WordPress.com verzamelt net als Google Analytics gegevens zodat ik kan zien hoe mijn blog wordt gebruikt. WordPress.com is onderdeel van Automattic en hier kun je hun privacybeleid vinden. Deze cookies worden 347 dagen bewaard op de servers van WordPress.com

Tracking cookies (sociale media)

  • Facebook verzamelt gegevens, omdat er een Facebook-Like aanwezig is op mijn site. Ook zijn er knoppen op deze websites te delen op Facebook en om mijn pagina te volgen. Wil je dit niet? Zorg dan dat je mijn site bezoekt, terwijl je uitgelogd ben van de sociale media-kanalen. Lees hier het privacybeleid van Facebook. Cookies worden opgeslagen, zolang deze gegevens worden gebruikt of totdat jij deze verwijdert.
  • Twitter verzamelt gegevens van gebruikers van deze webbsite om hun services te verbeteren. Verder zijn er ook knoppen op mijn website om blogs te delen en om mij te volgen via Twitter. Lees hier het privacybeleid van Twitter. Cookies worden opgeslagen, zolang deze gegevens worden gebruikt of totdat jij deze verwijdert.
  • Gravatar zorgt voor een afbeeelding naast je naam als je een account hebt bij Gravatar. Gravatar is ook onderdeel van Automattic. Lees hier hun privacybeleid. Deze cookies worden 347 dagen bewaard op de servers van Automattic.
  • Er zitten bij alle blogs knoppen van Pinterest om de artikelen te kunnen delen. Ook kun je elke foto apart pinnen op Pinterest. Lees hier het privacybeleid van Pinterest. Cookies worden opgeslagen zolang deze gegevens worden gebruikt of totdat jij deze verwijdert.

De Cookies die geplaatst worden door deze bedrijven en diensten kun je verwijderen in je browser. Deze bedrijven zijn wereldwijd actief en zijn afkomstig uit de Verenigde Staten. Zij hebben daarom niet alleen met de Europese en Nederlandse wetgeving te maken, maar ook met de Amerikaanse wetgeving.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om:

  • Je persoonsgegevens in te zien, te veranderen of te laten verwijderen;
  • De eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door deze website;
  • Een verzoek in te dienen om je persoonsgegevens naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.
  • Een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit kan via deze link.

Beveiliging van de gegevens

Selamlis neemt de bescherming van jouw gegevens ontzettend serieus. Als jij het idee hebt dat jou gegevens toch niet goed beveiligd zijn of je denkt dat er misschien misbruik van gemaakt wordt, neem dan contact op met info@selamlis.nl

Selamlis heeft het volgende gedaan om jouw persoonsgegevens te beveiligen:

  • Beveiligingssoftware via McAfee, dit is een virusscanner en firewall;
  • TLS, vroeger SSL: jouw gegevens worden via een beveiligde internetverbinding verstuurd. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk;
  • Er zit beveiliging op deze website om mijn website te beschermen tegen verdachte inlogpogingen en spam;
  • Er wordt voorzichtig omgegaan met de gegevens van bezoekers en gebruikers van mijn website.

Als je vragen hebt over deze privacyverklaring, stuur dan gerust een mail naar info@selamlis.nl.

Selamlis