Review: Fuze Tea Ice Tea

Fuze Tea Ice Tea Review

Sinds begin dit jaar is Nederland een ijstheemerk rijker: Fuze Tea. Dit merk is onderdeel van Coca Cola, en ik wilde dit heel graag een keer uitproberen. Nu ik weer terug ben in Nederland kan dat gelukkig ook. In deze review test ik drie van de zes smaken. Hieronder lees jij of jij deze ijsthee ook uit moet proberen!

Voordat ik aan mijn avontuur in Turkije begon, werkte ik heel lang bij Albert Heijn. Mijn werkzaamheden hadden onder andere te maken met nieuwe producten. Ik was dus altijd op de hoogte van alle nieuwe producten binnen het assortiment, en heb al heel veel producten getest. Helaas bestond mijn blog toen nog niet, maar gelukkig nu wel. En nu ik dus weer terug ben in Nederland wil ik, ondanks dat ik niet meer bij Albert Heijn werk, het testen weer oppakken. Het eerste product dat ik ga testen is Fuze Tea Ice Tea.

Over Fuze Tea

De soorten

Fuze Tea is beschikbaar in zes verschillende smaken:

 • Fuze Tea Black Tea Lemon
 • Fuze Tea Black Tea Peach Hibiscus
 • Fuze Tea Black Tea Peach
 • Fuze Tea Black Tea Sparkling
 • Fuze Tea Green Tea
 • Fuze Tea Green Mango Chamomile

Helaas kon ik zelf maar drie soorten vinden in de supermarkt waar ik geweest ben. Ik test dus vandaag de Mango Chamomile, Lemon en Peach Hibiscus.

Wat zegt Coca-Cola over Fuze Tea?

Fuze Tea is een combinatie van thee met fruitsmaken en andere ingrediënten zoals hibiscus en kamille. Deze ingrediënten creëren een frisse, eigentijdse ijsthee: zo lekker dat je alles om je heen even vergeet. Fuze Tea is laag in calorieën en bevat duurzaam ingekocht thee-extract.

Review Fuze Tea

De verpakking

Ik vind de verpakking er goed uitzien, met een leuke en makkelijke vorm. Het flesje is niet te breed, waardoor het fijn vasthoudt. Dat vind ik toch altijd wel fijn, zeker bij een klein flesje. Daar drink je toch vaak altijd direct uit, in plaats van dat je het in een glas schenkt. Je hebt ook flesjes die gewoon niet lekker vasthouden. Dat is bij deze flesjes wel het geval.

Fuze Tea Ice Tea verpakking

Het uiterlijk van de flesjes vind ik ook leuk. De smaken met groene thee hebben een groene verpakking, terwijl de smaken met zwart thee een donkere verpakking hebben. Ook hebben de doppen de kleur van de smaak, en staan de smaken ook afgebeeld op het flesje. Ik vind het er kleurrijk en vrolijk uitzien. Dit zou voor mij een reden kunnen zijn om dit product al vaker te pakken. Maar uiteindelijk hangt alles af van de smaken, over die smaken lees je hieronder meer!

Black Tea Lemon

Fuze Tea Ice Tea Black Tea Lemon

Vroeger dronk ik echt veel te veel cola. Tegenwoordig laat ik de cola steeds vaker staan en kies ik voor een lekkere koude ijsthee. Soms maak ik zelf ijsthee, soms koop ik lekker makkelijk een fles of pak. Ik ben benieuwd of je verschil proeft tussen de Fuze Tea en de andere bekende ijstheemerken. Ik ga het niet vergelijken met zelfgemaakte ijsthee, want dat blijft uiteindelijk toch het allerlekkerst!

De Black Tea Lemon smaakt inderdaad naar citroen, net als bij andere ijstheemerken. Toch heeft deze ijsthee een iets kruidigere smaak. De citroensmaak is goed aanwezig, zowel in smaak als in reuk. Bij de nasmaak proef je echt citroen, de frisheid van de citroen blijft namelijk nog even hangen. Deze smaak is zeker een aanrader, echt heel erg lekker.

Black Tea Peach Hibiscus

Fuze Tea Ice Tea Black Tea Peach Hibiscus

Uiteraard heb ik wel eens ijsthee perzik gedronken, maar perzik met hibiscus is voor mij volkomen nieuw. Ik kan dus geen vergelijk maken met andere merken. Waar ik dus op ga letten is of er inderdaad een bloemige geur aan zit, en of het een toevoeging is op een normale ijsthee perzik.

De geur van deze soort is erg zoet, waarbij de perzik duidelijk naar voren komt. Perzik, bloemig en erg zoet zijn de woorden waarmee ik de geur zou beschrijven. Dat bloemige komt door de toevoeging van hibiscus. Dit merk je dus inderdaad wel, dus dat is fijn.
De nasmaak van het drankje is wel volledig perzik, dus na het doorslikken heb ik niet echt het gevoel alsof er nog hibiscus doorheen zit. Als je mij dit drankje zou geven, en zegt dat dit alleen perzik is, dan zou ik dat nog geloven ook. Dit komt dus puur door de nasmaak.

Green Tea Mango Chamomile

Ik had graag willen zeggen de laatste, maar zeker niet de minste. Helaas gaat dat voor mij niet helemaal op, aangezien ik dit zeker wel de minste vindt.

 

Voor diegene die het niet weten; chamomile is kamille. Deze groene thee heeft dus mango en kamille als smaak. Ik heb eigenlijk nog nooit groene thee met een smaakje gedronken, dus ook dit is weer nieuw voor mij. Ik zelf hou niet heel erg van groene thee, en dat merk ik ook gelijk bij deze soort.

De basissmaak is echt groene thee, waarbij je een vleugje mango proeft. Het geeft de groene thee een fruitige twist. De kamille is voor mij totaal onzichtbaar en die proef ik dus ook niet. Het is in ieder geval wel lekker zoet en fris, maar voor mij echt de minste van de drie. Al kan dat ook komen, omdat ik gewoon echt niet hou van groene thee. Ook vind ik bij deze soort dat ik niet proef wat er op staat, terwijl dat bij de bovenste twee wel het geval was.

Conclusie

De verpakkingen zien er leuk en fris uit. Het geeft echt een extra aan het product. Ik vind het leuk dat ze een beetje uit de comfortzone getreden zijn, door het toevoegen van aparte smaken. Smaken die ik nog niet eerder gezien heb bij andere soorten ijsthee. De een vind ik iets beter geslaagd als de andere, maar dat hou je altijd.

Of het echt gezond is, dat weet ik niet. Ik ben geen gezondheidsfreak en heb daar verder ook geen verstand van. Er staat wel op de verpakking ‘low in calories’, maar ik neem dat zelf altijd met een korrel zout. Ook zie ik dat er toch redelijk veel suiker in zit, dus dat geeft eigenlijk al aan dat het niet heel gezond is. Ben jij iemand die hier op let, dan zou ik dit drankje lekker laten staan. Ik zelf ben daar niet heel erg mee bezig, dus voor mij is het prima.

Prijs

Ik heb de Fuze Tea gekocht bij Albert Heijn, daar betaal je €0,99 per flesje. Ik heb even bij de andere supermarkten gekeken, ook bij Plus kost de Fuze Tea €0,99. Terwijl bij Jumbo de prijs, op de site in ieder geval, op €0,94 staat. Waar dat verschil vandaan komt, dat durf ik niet te zeggen.

Alle smaken zijn ook verkrijgbaar in een 1,5 liter pak, hiervoor betaal je €1,89

De Fuze Tea Sparkling is een geval apart, aangezien ik die ook nergens in de supermarkt kan vinden, maar ook nergens op internet. Dus of die later nog komt, dat durf ik niet te zeggen.


Heb jij de Fuze Tea al geprobeerd?


Beeld: Selamlis.nl & bewerkt door Canva

Larissa

Hi en selam. Mijn naam is Larissa, 24 jaar en blogger op selamlis.nl. Een beauty, fashion en lifestyleblog, met heel veel uiteenlopende onderwerpen. Kom jij ook een kijkje nemen?

2 gedachten over “Review: Fuze Tea Ice Tea

 • 14 juli 2018 om 20:19
  Permalink

  Ik vind ze heerlijk, alleen kreeg een allergische reactie er van helaas! Heb dat met bijna alle (ijs)thee🙈erg jammer, want de smaakjes zijn erg apart en zie je niet veel!

  Beantwoorden
 • 14 juli 2018 om 20:49
  Permalink

  Oh, dat is balen en jammer! Zeker omdat je het bij bijna allemaal heb. Gelukkig zijn er nog genoeg andere lekkere dranken!

  Om de smaakjes kocht ik deze ijsthee inderdaad, omdat je dat bij geen enkel ander merk hebt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Selamlis